De rijke stoet aan dansen wordt weerspiegeld in de uitbundige muziek van Vivaldi; populariteit in een nieuwe vorm. Daartegen plaatsen zij hun succesvolle arrangementen van delen uit Bachs Kunst der Fuge en de uitbundige Ouverture-Suites van Telemann. Ook staan er korte werken van Engelse componisten op het programma, onder andere van Dowland en Morley. 'Songs' die in de zestiende en zeventiende eeuw populair waren, gespeeld door rondreizende minstrelen, die de vele vorstenhuizen met hun adellijke bewoners bezochten. In het tweede deel van dit programma spelen ze werk van Telemann en een selectie van de ‘Caioni Codex’.
Black Pencil’s fascinerend instrumentarium en de arrangementen benutten alle mogelijkheden om de contrasten tussen de stukken van de Caioni Codex te laten horen. Blokfluiten, panfluiten, een uitgebreide collectie percussie, altviool en accordeon jagen de adrenaline door de aderen met opzwepende ritmes! Maar de vijf musici verstaan ook de kunst om pure verstilling in de lucht te laten hangen.
De band lanceerde met succes verschillende albums en initieert de uitdaging tot het schrijven van nieuw werk. Inmiddels zijn er 450 nieuwe stukken voor Black Pencil gecomponeerd.
Ensemble Black Pencil: Jorge Isaac – blokfluit, Matthijs Koene – panfluit, Esra Pehlivanli – altviool, Marko Kassl – accordeon, Enric Monfort – slagwerk.
Ruïnekerk,
zondag 19 januari 2025
15:00 (zaal open 14:30)
entree: € 23,-
https://www.kunstgetij.nl/