GRONINGEN - FC Groningen en AZ zijn in hun derde competitiewedstrijden tegen het eerste puntenverlies opgelopen. In Euroborg kwamen beide ploegen zondagmiddag niet tot scoren: 0-0.

Na een aardige start van de thuisploeg nam AZ het initiatief over, maar de ploeg van Maarten Martens wist niet veel kansen te creëren. Voor rust was alleen Mijnans dichtbij.

De tweede helft begon iets beter. Van Bommel kon scoren, maar keeper Vaessen wist te redden. AZ bleef daarna slordig in de passing en de thuisploeg voelde dat er iets te halen viel. Na goed voorbereidend werk van Van Bergen kreeg Postema een flinke mogelijkheid, maar ook hij ontbeerde het geluk. In de slotfase bleken beide ploegen nauwelijks nog gevaarlijk waardoor het eindigde zoals het begon.